cursus
informatie
contact

Informatie

portret

 

Een varkensboer en een modestylist. Op een bouwplaats of in een poptempel. In Zuidoost Zeeland of in Seoel. Ik kijk, ik klik en ik probeer zo een heel verhaal te vertellen in één beeld. Elk verhaal is anders, elk beeld dus ook. Mijn werk als fotograaf is boeiend, bruisend en altijd in beweging.

 

Als freelance fotograaf ben ik gespecialiseerd in portret-, bedrijfs-, reportage en illustratieve fotografie. Sinds 2011 film ik. Ik maak reportages van bijvoorbeeld congressen, promotiefilms voor diensten en producten en instructiefilms bestemd voor e-learning. Ik ben gevestigd in Bilthoven provincie Utrecht.

 

Na het behalen van mijn VWO diploma heb ik de MTS School voor Fotografie te Den Haag gedaan (voltooid 1989) en de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht richting Fotografische Vormgeving (voltooid 1993).
Vanaf 1992 werkte ik in vast dienstverband bij uitgeverij Blauwmedia en reclame publiciteitsbureau Verzameld Werk. In 1997 vestigde ik me als freelance fotograaf en ik maak portretten en reportages voor bedrijven, overheid en stichtingen. De foto’s worden geplaatst in vak- en personeelsbladen, boeken, advertenties, websites, nieuwsbrieven en jaarverslagen.
Als docent fotografie ben ik jarenlang werkzaam geweest voor Het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Tevens schreef ik artikelen voor fotobladen en lesmateriaal voor cursus instituut Stichting Statief. Ik ben droombaanmentor van Everyday Friday en verzorg fotografische stadswandelingen voor Stadsarragementen.nl. Naast mijn fotografische werkzaamheden maak ik korte films.

 

Op de website vindt u een selectie van mijn werk en krijgt u een indruk van mijn stijl en kwaliteit. Mocht u vragen, suggesties of een opdracht hebben, neemt u dan contact met me op:

 

Jeannette Schols
030-2946663
06-53692701

info@scholsfotografie.nl     

 

 

OPDRACHTGEVERS:OVERHEID : Universiteit Utrecht. Utrecht Medisch Centrum. Hoge School Utrecht. RIVM. Provincie Utrecht Illustraties en collages voor personeelsblad, journalistieke reportages van projecten voor infofolders en portretten voor smoelenboek. Bouwdienst Reportage vordering nieuwbouw en renovatie pand Westraven. Rijkswaterstaat gedurende drie jaar. Tevens portretfotografie voor personeelsblad en reportages van congressen en seminars. Rivm Portretten en reportages voor publicaties van Cogem. Ministerie AZ en Portretten personeelsuitgaves EZ. STG/HMF Verslag diverse symposia en workshops. Centrum Beeldende Kunsten Utrecht Fotografie kunstwerken. VAKBOND : FNV Bondgenoten, nieuws en portretfotografie ledenbladen: Inspraak, Ouderenwijzer en V. CHARITATIEVE INSTELLINGEN : Oranjefonds Reportages van werkbezoeken van beschermheer en vrouwe Koning Willem Alexander en Koningin Máxima. Revalidatie Fonds Reportages onder andere Community Breakfasts. Stichting Fotografie ten behoeve van nieuwsbrief Donorvoorlichting. Leger des Heils Reportages van opvanghuizen en congressen t.b.v. infofolders en Reclassering nieuwsbrieven. COMMUNICATIEBUREAUS : Bureau Karin de Fotografie tbv personeelsblad Rijkswaterstaat. Lange Catapult Fotografie ten behoeve van publicaties Rijkswaterstaat. JBace Congresfotografie. Boss en Wijnhoven Reportages ter promotie van vakken in de metaalsector waaronder de Wereldkampioenschappen in Montreal en Seoul. BJS Bedrijfsreportages en portretten voor personeelsbladen van PTT, ABN/AMRO, Connexion en Carpetland. VAKBLADEN : SBA magazine Reportages en portretten vakblad apothekers assistentes SalesManagement Portretten geïnterviewden en columnisten. De Adminstrateur Portretten en reportages. DIVERSEN: VGN, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. SPFbeheer, Stichting Spoorweg Pensioenfonds. Cordaan, zorgaanbieder regio Amsterdam. TVVL, platvorm voor mens en techniek. Jbace, evenementen organisatie. VakMediaNet Congressen. Rabobank Congressen en portretten. Abn/amro Portretsessies van diverse topfunctionarissen ten behoeve van persoonlijk fotoportfolio. Uitgever Malmberg Fotografie voor schoolboeken. Uitgever De Arbeiderspers Schrijversportretten. Ontwerpbureaus studioClaassen, Puck Grafisch ontwerp. Tekstbureaus Jackie van der Werff. Bedrijven Mans, Een, Bureau de Baas, Nomonro, 2useIt, Q-vignes, Rijnsweerd Finance, Schuco, Spring advocaten, Liquide. Opleidingcentra Graafschapcollege instructie films voor e-learning. Erasmus Universiteit portretten. Nyenrode Business Universiteit, reportage en groepsportretten. Open Universiteit portretten en diploma uitreiking van studenten. Opleiding Stichting Natuursteen diploma uitreiking. Kunstenaars Documentatie van Kunstwerken voor Frank Halmans, Int Schussler en Vic Savelkoul.

 

 

Een greep uit diverse typen opdrachtgevers:

 • Mediatrainer en presentatietrainer, het geheime wapen van Hilversum.
 • Als freelance journalist gespecialiseerd in sociaal-economische onderwerpen en zorg.
 • Cordaan is een grote zorgaanbieder in Amsterdam
 • VGN is de brancheorganisatie voor instellingen in de gehandicaptenzorg.
 • Jbace eventmanagement is gespecialiseerd in het organiseren van evenementen voor bedrijven en instellingen.
 • TVVL branche organisatie en platvorm voor mens en techniek.
 • Utrechts Medisch Centrum.
 • NFK Nederlandse Federatie Kankerpatientenvereniging .
 • Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland. Door deze steun zijn mensen minder eenzaam en doen meer mensen mee. De Koning van Oranje en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Fonds. Zij bezoeken regelmatig organisaties die door het Oranje Fonds gesteund worden. De foto’s die ik tijdens zulke werkbezoeken maak worden gebruikt voor persberichten en promotiemateriaal van het Oranje Fonds.
 • In opdracht van de overheid werk ik voor Rijkswaterstaat en Provincie Utrecht. Mijn bijdragen bestaan uit portretten en reportagefotografie en deze worden gepubliceerd in personeelsbladen, relatiemagazines en informatiefolders.
 • Voor FNV Bondgenoten verzorg ik de gehele fotografie voor de ledenbladen: Inspraak, OuderEnWijzer en V. Inspraak wordt gelezen door leden die uitkeringsgerechtigd zijn, OuderEnWijzer is bestemd voor de 50+leden en V is het informatie magazine voor leden die werkzaam zijn in de beveiligingsbranche. Tevens maak ik korte films van protestacties. Deze worden op de website geplaatst.
 • VakMediaNet organiseert jaarlijks congressen over oa management, financial controlling, kwaliteit in de zorg, salarisadministratie. Van deze evenementen maak ik zowel fotografisch als filmisch een reportage van begin tot eind: de binnenkomst van de eerste bezoekers, het netwerken, de voordracht van de sprekers, de workshops en de afsluitende borrel.
 • Branchevereniging SBA, Stichting BedrijfsApotheken geeft een vakblad uit, heeft een website, cursusmateriaal en informatiefolders. Voor deze organisatie maak ik voornamelijk portretfoto’s, journalistieke portretten die de interviews illustreren en zakelijke portretten voor het ‘smoelen’boek.
Uw browser ondersteund geen java, om de site volledig te zien moet u java aanzetten bij de opties.